Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Botox mot tandpressande och stresskäke

jag kämpar verkligen just nu med att hitta inspiration till instagram, bloggen, ja allt egentligen. Mycket privat som varit messy, mitt så kallade kärleksliv är jobbigt och stökigt och jag har haft sjukt mkt ångest över framtid, kärlek, livet i allmänhet.

När jag är i såna här stressiga ångestperioder börjar jag pressa tänder som så många andra. Stresskäke kallas det bl.a. Både i vaket tillstånd och när jag sover pressar jag ihop käkarna som en riktig tjackis och det leder till sjuka smärtor i käkarna, huvudet, ansiktet, nacken. Tidigare i veckan var jag förbi min vän och fantastiska tandläkare Sara på Nytorgstandläkarna och vi bestämde oss för att testa botox (Botulinumtoxin) mot mitt pressande. Efter en vecka börjar man märka av effekterna och jag HOPPAS verkligen att det ska hjälpa för jag håller på att bli galen.

När jag la upp på min instagram story att jag valt att testa botox mot detta problem var det sjuuuuuukt många som ville veta mer om hur det funkar och många som aldrig ens hört om att det var ett alternativ så jag tänkte berätta lite om hur det fungerar.

Botox är ju i första hand ett läkemedel, som sedan skönhetsindustrin också börjat använda sig av pga biverkningar som att det slätar ut huden/tar bort linjer och rynkor. Botox kan alltså användas mot annat än just ytliga syften, som problematik med överdrivna svettningar, muskelspasmer men också då mot spänningshuvudvärk och migrän.

Om man då som jag pressar eller gnisslar tänder får man inte bara skador på tänderna, man kan alltså få spända och överaktiva käkmuskler vilket i sin tur leder till problem med huvudvärk och smärtor i käkarna. Botox fungerar muskelavslappnande och verkar genom att blockera nervimpulser i de muskler som injicerats och minskar överaktivitet av muskulaturen. Det tar upp till två veckor innan resultatet är helt och håller upp till 6 månader.

Jag använder förstås också en bettskena sen några månader tillbaka som är gjuten efter mina tänder och mitt bett som jag använder under nätter och perioder när det är som jobbigast. Har även försökt mig på rörelseträning utifrån övningar som Sara gett mig och såklart äter smärtstillande vid behov. Och nu var detta alltså steg tre – injektion av botox.

Så nu ber jag till alla gudar att bettskenan + botoxen ska rädda mig från migrän och smärta för detta är a living hell…hoppas ni som undrade över hur detta fungerar fått ett tydligt och bra svar! Puss!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Hoppas det funkar för dig! Hade ingen aning om att det fanns men ska verkligen överväga det. Så, tack för att du skrev om det :). Har samma problem och hade även ett halvår med konstant käkinflamation pga detta. Väldigt smärtsamt😣

    E 2018-11-02 11:44:11
    Svara
  • Hej! Kostar det mkt att göra detta?

    Johanna 2018-11-01 15:27:47
    Svara

senaste från Mode

metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Hanna Elfast
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Emma Fridsell
Home
34 kvadrat
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Imane Asry
Lifestyle
Mitra Javadi
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Sara Che