Sex efter sexuella övergrepp

”Cassandra <3 jag tycker du verkar så bekväm med din sexualitet, att våga vara sexuell och njuta av det. Jag har läst när du skrivit om övergrepp du varit med om, och jag undrar hur du har kunnat njuta av din kropp igen? Jag blev utsatt av en kille jag dejtade för några år sen, och jag känner att jag fortfarande tycker det är svårt att våga njuta av sex, hänge mig och våga släppa på kontrollen. Jag förstår att det här säkert är jättesvårt att svara på, och förstår om det är för jobbigt. Just nu känner jag mig så fast i min kropp, och kan tycka att det är äckligt att killar tycker jag är sexig. Förra killen jag dejtade tyckte att jag var så himla het, men kände mig mest som en sak då? Blir så frustrerad, vill kunna få känna mig het utan att känna mig som en sak för den manliga blicken typ. Puss, gillar dig!”

 

Wow. Det här är en så otroligt stor och svår fråga. Jag har varit med om massa saker speciellt under mina tonår som absolut satt djupa spår i mig. Detta drabbade inte direkt min sexlust men det krossade min självkänsla totalt. Jag hade så svårt att tro att jag var värd något alls. Eller snarare trodde inte jag var värd något annat än att bli knullad. Det har tagit mig många år att våga njuta och ta för mig för min egen skull på riktigt.

Jag har inget konkret svar på HUR man ska göra. Men vad jag vet har hjälpt mig är att jag pratat massor med vänner, gått i terapi och att jag skrivit om det jag varit med om. Några av de debattartiklar jag skrivit finns att läsa här:

”Jag minns hur han drog mig i håret och tvingade mig att suga av honom” – Metro

”Det finns så många gråzoner som vi måste lära unga killar” – Aftonbladet

Efter de här texterna publicerades blev jag faktiskt kontaktad av några av de här killarna jag skrivit om. Att då prata med dem hjälpte mig också tror jag. Det var så skönt att få dem att förstå vad de faktiskt gjort mot mig.

Men jag tänker att om du kanske börjar träffa/dejta någon – försök berätta för hen att du har dessa erfarenheter bakom dig. Förstår att det kanske inte är det absolut lättaste dock men tror verkligen på att det gör ett eventuellt första ”sexmöte” bekvämare.

Vill även säga att onani verkligen varit en grej som gjort mig tryggare sexuellt. Att utforska, leka, testa och onanera mycket har gjort att jag är mycket mer bekväm i min kropp men också att jag lärt mig mer om vad jag verkligen gillar och vad jag inte gillar.

Jag kan inte påstå att jag helt är över de här känslorna och erfarenheterna, vet inte om man blir det helt och hållet faktiskt. Men jag hoppas verkligen du hittar ett sätt att våga njuta av sex igen och att mina ord kanske var en liten hjälp på vägen i alla fall. <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Vad fint att du lyfter den här frågan Cassandra! Kan tipsa om att projektet jag jobbar med inom Föreningen Storasyster jobbar precis med detta, sex efter sexuella övergrepp. Vi erbjuder sexologiskt stöd online och på plats i Malmö och Stockholm, vill tipsa ifall någon vill ha stöd kring detta. Kram ❤️ http://www.foreningenstorasyster.se/wordpress/stod-2/

    Rebecca 2018-10-16 20:48:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!