Jag drömmer också om att bli smal ibland

Jag fick ett dm av en följare som frågade mig om jag någonsin får återfall i självhat. Om jag ibland drabbas av tvivel och press angående min kropp och hur den ser ut. Och… ja. Självklart får jag det.

Jag är dålig på att prata om det för jag skäms faktiskt till och med inför mig själv när sådana tankar dyker upp hos mig. Jag som jobbat så jävla hårt. Jag som är en inspiration för andra när det kommer till självacceptans och kroppspositivism. Men så kommer jag på mig själv ibland med att tänka mörka tankar om hur min tjockhet är lika med ful och hur den gör mig ovärdig exakt allt och att jag borde svälta mig själv igen.

När jag var i Marbella drabbades jag kraftigt av såna här känslor och tankar. Jag var omgiven av smala vänner och bekanta. Vi bodde 13-14 tjejer i ett stort hus med privat tomt och pool så det var mycket nakna kroppar under våra dagar tillsammans. Jag solade också topless och gick runt i en liten trosa men flera gånger kände jag att jag ville cover up. Linda in mig i sarongen. Undrade vad de andra tänkte om mina hängiga stora bröst och min hängmage när jag gick förbi dem vid poolen. Det är liksom oundvikligt att tänka på att jag sticker ut med min tjocka kropp. Mina värsta känslor triggades verkligen igång under den här resan. Självhatet.

När jag fått såna här känslor av att jag är vidrig, ful och borde bli smal så har jag alltid försökt att ignorera dem. Jag gjorde samma sak under den här semestern. Men nu har jag insett att det är fel taktik. För detta kommer hundra procent explode senare i mig. Numera är min strategi att faktiskt möta dem här känslorna.

Tillåta mig själv att må skit för att sen nästa dag vakna och vara snäll mot mig själv igen. Påminna mig när jag vaknar om varför jag är bra, vad jag är glad över, vad jag tycker om med mig själv osv. Affirmationer helt enkelt. En annan grej jag brukar göra är att lägga tid på att typ ”piffa mig”. Skrubba kroppen, måla tånaglarna, fixa håret, smörja in kroppen. Ett annat knep jag har är att fotografera mig själv. Även om jag känner mig som skit hjälper det mig att sätta på mig nåt fint och sen ta bilder. Det är ett sätt för mig att typ peka finger åt tankarna som ju bara är tankar. När jag sen får en till sån här dag går jag tillbaka till de där bilderna och ba ”men shit här kände jag mig som den fulaste människan på jorden meeen I’m really not obviously!!!”.Jag tror det är omöjligt att leva i det samhälle vi lever utan att drabbas av såna här känslor alls. Hur body positive man än är. Men det GÅR att jobba bort de tankarna större delen av ens vakna tid. Jag vet detta för jag lyckades. Om jag kan – kan du osv.

Här är några grejer ALLA kan göra nu:

1.Styr ditt instagramflöde!!! Du kan inte styra vilka kroppar du ser i reklam, på film och i media men du kan styra dina egna flöden i sociala medier. Avfölj alla konton/personer som triggar igång såna här känslor hos dig. I början av min kroppspositiva journey tog jag bort alla som var smala, alla kändisar t.o.m Queen B och Rihanna, och fyllde istället på med konton som visar kroppar som avviker från smalhetsidealet.

2.Börja jobba med affirmationer. Starta eller avsluta varje dag med att skriva ner eller säga till dig själv i spegeln vad du tycker om med dig själv. Ytliga saker men också sånt som rör dig som person. Vi är så vana vid att tänka negativa tankar hela tiden och kräva så jävla mycket av oss själva så detta hjälper verkligen – tro mig. Kan kännas knäppt att stå vid en spegel men jag älskar detta. Man vänjer sig till slut.

3.Våga trotsa dina rädslor! Jag mådde skit över min rumpa och mina armar så jääääävla länge t.ex. Hade alltid en tröja som täckte rumpan eller typ en kimono. När jag en dag tvingade mig ut i bara en tight kjol och ett linne var jag helt stressad till en början men när jag sen kom hem igen insåg jag att jag hade klarat av hela dagen och faktiskt slutat tänka på det till slut. Gör detta flera gånger och sen helt plötsligt så skiter du i att dina armar är tjocka. Fuck vem bryr sigggg det är varmt klart gumman ska ha ett linne på sig precis som alla andra.

4.Fotografera dig själv babe!!! Många klarar knappt ens av sin egna spegelbild så kan förstå att detta är ett jobbigt steg att ta MEN. En selfie kan verkligen få en att inse att man faktiskt duger precis som man är. Du behöver inte lägga ut de här bilderna. Ta dem för dig själv bara. Det hjälper.

Har någon av er något annat knep ni använder er av? Dela med er por favoooor! <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Du är verkligen GRYM!!! Tack för detta inlägget. All kärlek till dig <3

  frida 2018-07-16 22:27:02
  Svara
 • Tack, tack tack!
  Jag är utanför ”idealet”, har inte en smal mage eller thigh gap eller smala armar. Mycket av min kroppsvikt är muskler men det tog ett tag att inse. Har bristningar på benen och en liten på armen(som fuckar med min hjärna och HATAR linnen..). Räknat kalorier sen 2 år tillbaka, fick en ätstörning(inte diagnostiserad men hade tankesättet 24/7), skippade måltider ibland och min tvillingsyster blev orolig så jag frågade om hon trodde jag hade en ätstörning. På skoj sa hon att jag var för tjock, men såklart tryckte det ner mig mer.. Ser upp till dig alla dagar i veckan, alla får ha svackor. Jag jobbar varje dag stenhårt med att älska min kropp, ibland vill jag bara vara smal, inte ha bristningar eller celluliter. Ibland sitter jag i sängen med godispåsen och ibland älskar jag min kropp och känner mig bomb. Dina tips ger mig kraft och styrka, hade inte det tankesättet innan så tack. Verkligen, tack <3
  MVH en tjej som fortsätter kämpa

  Annie 2018-07-15 22:04:22 http://Nouw.com/anniehjalmarsson
  Svara
 • Underbara mänska! Går igenom exakt samma resa som du, både med kroppsacceptans och utmattning! Hejja dig, du är så jävla modig, glöm inte det!

  Anna Wedin 2018-07-10 23:38:43
  Svara
 • Så bra tips! Tror det är viktigt att våga erkänna för sig själv och andra att man kan ha såna dagar då självhatet tar över. Även om en som du är bodypositive och en inspiration. Alla har vi dåliga dagar. Låt tankarna finnas där men agera inte på dem. Tror inte det går att ”ta bort” tankarna helt. Men kanske lägga till tre positiva tankar för varje negativ?
  Kram

  Ida 2018-07-10 14:40:02 http://onlyonewaytogo.blogg.se
  Svara
 • kan inte hålla med mer!

  Svara
 • Jag kommenterar nästan aldrig i bloggar men känner att jag måste nu. Du är en förebild, och jag älskar både dina bilder på insta och dina reflekterande texter så som denna. Känner mig stark och modig efter att ha tagit del av detta.

  Ellie 2018-07-10 00:28:16
  Svara
 • Ett av mina stora ångestmoment har alltid varit när människor som är smala eller faller in i mallen som inte tjocka börjar prata om att de måste gå ner i vikt. Att de har blivit tjocka senaste tiden, inte kan ta en bulle, ska äta sallad i två år etc. Beroende på relation med folket har jag börjar säga till, säga till dem att de får prata om detta hur mycket de vill men gärna inte när jag är med. Och oftast räcker det så. Är det folk jag inte känner lika bra brukar jag antingen byta samtalsämne, ignorera tills det är över eller gå därifrån, allt annat än ge mig in i skiten. Orkar inte med sånt tjafs.

  (((Om någon har något annat sätt att hantera detta på pleae do tell, tycker fortfarande det är en olustig situation!)))

  Agnes 2018-07-09 22:39:02
  Svara
  • Svar på Agness kommentar.

   Jag gör exakt samma sak – säger till eller typ lämnar rummet. Tycker det är helt rätt taktik. Jag brukar förklara varför jag tycker såna samtal är så fruktansvärt onödiga och triggande.

   cassandraklatzkow 2018-07-09 23:53:30
   Svara
 • Helt sjukt att jag som större tjej verkligen tänkte (när jag såg dina bilder från Marbella) att jag själv tyckt det var jobbigt och fått ångest när man själv är så mycket större än andra. Relate som fan alltså.. Vill bara säga tack till dig som är ärlig för det hjälper mg och säkert många andra så himla mycket. <3 kram

  Hanna 2018-07-09 21:42:25
  Svara
 • Har denna sommaren köpt en baddräkt i batik & med djup rygg. Den visar både min vackra valkar på ryggen & mina vackra fylliga lår. Jag har dig att tacka för att jag visar upp baddräkten med stolthet. Du är målbilden – Sveriges coolaste brud som har No more fucks to give. För mig är du en gudinna & hjältinna.
  Tack!

  När jag var yngre drömde jag om att min tjockhet egentligen var en fatsuit som jag kunde ta av mig för att visa alla att jag var vacker under. Inte alls ful & tjock. Dessa tankar har helt börjat försvinna.
  För dessa tankar skall jag inte bidra med till nästa generation, aldrig.

  Elsa 2018-07-09 21:15:52
  Svara
 • Tack för bra inlägg och ord!! Ska börja med det där med spegeln, aldrig testat innan.
  Däremot testade jag lite tightare tröja för ett tag sedan på jobbet, kändes väldigt obekvämt först men bestämde mig! Tyvärr blev det motsatt effekt, en kund klappade mig på magen och frågade om jag var gravid…
  där snackade vi självhat efter det.. och till kunden ? men ska försöka snart igen och försöka skita i alla. Men fan vad svårt det är ibland.

  Emmy 2018-07-09 20:53:47
  Svara
  • Svar på Emmys kommentar.

   Fyfan vad vidrigt. Har också fått gravidfrågan. istället för att bli skamsen själv läxar jag upp personen så att hen till slut är den som står där och mår riktigt dåligt. :)))

   cassandraklatzkow 2018-07-09 23:55:26
   Svara
 • Tack för ärligt o bra inlägg, och blogg!! Du inspirerar så mycket. Inte bara för att du bryter smalhetsnormen men för den du e?

  Kristina 2018-07-09 20:24:15
  Svara
 • SÅ BRA INLÄGG!

  Cissi 2018-07-09 18:47:27
  Svara
 • Tack för detta inlägg!!

  Jag mår fortfarande skit över bilderna på mig själv efter midsommar. Total ångest och självhat i två veckor.
  Men imorgon ska nog den här gumman ha linne på sig på jobbet för första gången!

  Mli 2018-07-09 18:01:41
  Svara
 • Tack för detta inlägget med påminnelser som jag verkligen behövde just idag ❤️ Tar till mig av dina fina tips!!!

  Emma 2018-07-09 18:00:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!